NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

zondag 10 augustus 2003

De mooie dingen

Deze temperaturen zijn een stuk beter uit te houden als je gewoon thuis zit met je vriendinnetje dan in een kantoorpand aan de Amsterdamse grachten, zoveel is zeker. De laatste dagen waren ontspannen. Tijd om je aan de mooie dingen te wijden. Zo luister ik momenteel weer naar prachtliedjes als 'No Myth' van Michael Penn, 'Mooie dag' van Blöf en 'Perfect Circle' van R.E.M., lees ik verder en verder in Ian McEwans Boetekleed, en vrijdag zagen we de film Moonlight Mile. Ik wist er weinig van, behalve dat Dustin Hoffman en Donnie Darko's Jake Gyllenhaal erin meespelen. Wat mensen je ook mogen vertellen over deze film: hij is mooi en indrukwekkend, en Hoffman speelt een van zijn beste beste rollen in tijden.

Gisteren opnieuw gekeken naar High Fidelity, de verfilming van het prachtboek. Niels schreef er hier eerder al over. Er zitten meer mooie liedjes in dan Niels toen beweerde (niet alleen van The Beta Band, maar ook van Love, The Velvet Underground, Bob Dylan, de onvolprezen Harry Nilsson en The Chemical Brothers) en de scène waarin John Cusack denkbeeldig afrekent met Tim Robbins blijft hilarisch, ook drie jaar later nog.

Graag zou ik weer eens iets van jullie horen. Via de comments. De teller staat vandaag op een miserabele dertig hits. Dat kan de bedoeling niet zijn.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home