NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

woensdag 10 september 2003

Onzeker Feuilleton

Dat verhaal, waar ik het laatst over had, ik smijt het bij wijze van proef hier neer. Als een soap. Meer? Laat het weten. Niet? Ook goed. Dan stuur ik het naar een blad en verdien ik er nog wat aan. Jullie kopen wel allemaal De Verhuizing neem ik aan?

Niels Carels
WAARSCHUWINGSBORDEN


Have another drink, my son
Enjoy another cigarette
’Cos it’s time you realise
You’re just an average man


Turin Brakes

‘Het is helemaal niet vreemd dat ik hier alleen sta,’ zei hij zachtjes tegen zichzelf, ‘niemand die het ziet. Doe maar rustig aan, loop kalm nu verder, laat je blik omzichtig langs de panden gaan, kijk, daar gaat een vogel met een takje, hij bouwt een nestje.’

Vieze steden trekken vieze mensen, maar hier, in de blinkende hygiëne van deze metropool droegen zelfs de zwervers driedelig grijs en waren scherp geschoren. Het oneindige glazen dak dat als een zilverkleurige snelkookpan het zonlicht reflecteerde, had geen vlek, geen enkel teken van nalatigheid.

Hij begon te lopen, over de rubberen tegels die zijn tred een vluchtig tempo dicteerde. Het mocht gerust een wonder heten dat hij hier terecht was gekomen. Naar een wekenlange tocht, terwijl hij geld verdiende door benzine te verkopen die hij mengde met sigarettenas, tomatensap en zeep, had hij zijn insectenbeten weten te verhullen met een lange, slank gesneden jas. De meest in het oog springende bulten had hij weggewerkt met vloeibare make-up. Het middel was verkrijgbaar in iedere benzinepomp en kostte naar verhouding bijna niets.

Terwijl hij liep, tussen een mechanisch gevoerde massa van uniform geklede overheidsbeambten, bleef hij staren naar zijn digitale kaart, in de hoop eindelijk het gehoopte pastelkleurige kruis te zien. Vooralsnog bleef het bij zachte, maar zich steeds sneller herhalende trillingen.

Hij was veroordeeld tot de rechte lijn van de transportband, en hoe langer hij erop bleef, des te vager werden de trillingen. Bij de eerste afslag stapte hij af, ging zitten op een klein bankje waarvoor een nog kleinere fontein geplaatst was, en schakelde de digitale kaart uit.

(Meer Volgt. Of Niet.)

N.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home