NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

dinsdag 27 januari 2004

TIEN MINUTEN ROETERSEILAND

Voor het Roeterseiland stond een lid van Hare Krishna. Het was een magere, kaalgeschoren jongen met een klein metalen brilletje. Meestal zie je ze voor het CS of in de Kalverstraat, handen vol met kleurrijk vormgegeven boekjes. Hij keek wat onzeker uit zijn ogen. Zijn voorhoofd en neus waren wit beschilderd. Eerst sprak hij een wat oudere student aan, die ongeveer een minuut bleef staan. De student schudde zijn hoofd en ging door de draaideur naar binnen.

Rokende mannen droegen stoelen vanuit een bestelbus de hal in. De magere jongen deed geen moeite een van de werklui aan te spreken.

Met hoge snelheid passeerde nu een brandweerwagen Avondverkoop Holland-België, en stopte voor het Dr. Sarphatihuis. Vier brandweermannen verlieten de wagen. Ze leken hun tijd te nemen. Eén had zijn al gasmasker op, maar zijn collega’s deden net hun jassen aan. Een dikkige blonde brandweerman trok de revers van de gasmaskerdrager goed. Ondertussen reed een bejaarde vrouw in een rolstoel de deur uit. Ze had een minuscuul sigaretje tussen haar vingers. Een ambulance reed langs, zonder sirenes. De brandweermannen staken hun hand omhoog.

De magere Hare Krishna beende in de richting van Kriterion. Zijn omslagrok wapperde in de wind.

N.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home