NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

maandag 2 februari 2004

INGEZONDEN MEDEDELING

Ik ga hier geen gewoonte van maken, maar kom, laten we ons mengen in de strijd om een nieuwe Dichter des Vaderlands. De poëten Ingmar Heytze en Hanz Mirck stellen zich officieel kandidaat. Gezamenlijk nog wel. Zie hieronder:

---

Dichters Ingmar Heytze en Hanz Mirck stellen zich als duo kandidaat voor Dichter des Vaderlands
Arnhem/Utrecht

Gerrit Komrij vond de taak in zijn eentje te zwaar; samen denken Ingmar Heytze en Hanz Mirck de taak goed aan te kunnen. Al langer werken zij samen (aan een brievenroman en een dichtbundel), ze schreven samen een lofdicht voor de winnaars van de Johnny van Doornprijs en ook (zelfstandig) vele gelegenheidsgedichten, o.a. over de dood van prins Claus en de arrestatie van Saddam Hoessein.

Diverse dichters die kandidaat waren gesteld bedankten voor de eer (met als hoogtepunt de verkozen Rutger Kopland). Daarom lijkt het Heytze en Mirck zinnig zichzelf als duo kandidaat te stellen, want zij zijn wel ‘in’ voor de taak. De reisangst van Heytze kan door de reislustige Mirck gecompenseerd worden en bovendien gaat het in de eerste plaats om de poëzie.

Welnu, Heytze wordt de succesvolste dichter van zijn generatie genoemd en Mircks debuut werd lovend ontvangen en voor de C. Buddingh’prijs genomineerd. Van hem verschijnt binnenkort de roman Het Godsgeschenk.

Natuurlijk zijn er veel bekendere dichters te noemen, maar het is maar zeer de vraag of die de taak zien zitten… Mirck en Heytze willen op deze manier een concretere, doelgerichtere invulling geven aan de verkiezing.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Ingmar Heytze en Hanz Mirck (hanzimirck@hotmail.com).

---

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home