NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

woensdag 26 mei 2004

MIKKA VAN DE HEPPIES

Jullie weten hoe graag ik Tooskes taalgebruik volg. Wel, gisteren was het weer zover. Elsie en ik keken een stuk van het programma Typisch Zestig, een totaal ongeordend, ongecoördineerd knip-en-plakprogramma waarin min of meer onderwerpen uit de jaren zestig aan de orde komen, maar dan op de volgende wijze: die ene bepaalde soapserie was te zien in de jaren zestig, en daarom interviewen we nu iemand die sinds drie jaar ook in een soap speelt, zij het een geheel andere. De jaren zestig komen er kortom een beetje slecht vanaf. En als Tooske dan eens iemand uit de jaren zestig interviewt, zit ze heel de tijd om die mensen te lachen. 'Uitlachen' is een woord dat bij me opkomt. Gisteren had ze weer een oude hippie te pakken. Terwijl die lui gewoon serieus over hun idealen vertellen, zit Tooske te gieren. Te brullen. Te giechelen. Dat soort dingen. Ook liep Tooske 's avonds laat door San Francisco, volgens haar ooit 'het Mekka van de hippies', al klonk het uit haar mond verdacht veel als 'het Mikka van de heppies'.

Je vraagt je af wat ik mezelf aandoe.

Goed. Woensdagmiddag alweer. Straks gaan Elsie en ik naar Amsterdam. We gaan eten bij vriend Roy, met wie ik ooit op het vwo in Lelystad zat. Tegenwoordig is hij een afgestudeerd bioloog, gespecialiseerd in de trips. Roy gaat voor ons koken vanavond. Pas vanmorgen bedacht ik: oei, als Roy maar geen paprika's gebruikt, want daar krijgt Elsie gegarandeerd migraine van. Ik heb vervolgens een wat wanhopige boodschap op Roys voicemail ingesproken.

Spannender dan dit kan ik het werkelijk niet maken. De cliffhanger van vandaag: Bevat Roys gerecht paprika of niet? Lees het hier. Morgen. Of een andere keer.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home