NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

woensdag 21 juli 2004

VLIEGENDE MIEREN MET PROGERIA

Via de teller die bijhoudt hoeveel 'hits' onze weblog dagelijks krijgt, kunnen Niels en ik van alles te weten komen. Bijvoorbeeld dat tussen 5 en 6 uur 's ochtends vrijwel niemand hier langskomt. Dat we 5 bezoekers uit Midden-Amerika hebben gehad - tegenover de meer dan 30.000 uit Europa. De topvijf van landen waar we de meeste hits van hebben is: Nederland, België, Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk. Vermoedelijk wordt juli 2004 de drukste maand ooit op deze site - de kijkcijfers blijven maar stijgen. Ja ja, wij weten die dingen, want wij hebben zo'n teller.

Maar het allerleukste blijft de pagina 'Hoe zijn ze op mijn site gekomen'. Hierin vind je onder meer een overzicht met de zoekwoorden die mensen hebben ingetoetst voordat ze op onze site terechtkwamen. Vooral mensen die op 'vliegende mieren' of 'progeria' zoeken, worden door de diverse zoekmachines naar onze site doorverwezen. Om vervolgens het deksel op de neus te krijgen. Want hoewel we beide termen ooit eens hebben genoemd, schrijven we er verder nooit over. We kijken wel uit. Toch overwogen Niels en ik onlangs om onze weblog eens een week lang aan deze termen te wijden. Ik vind het ongepast om een ziekte als progeria uit te buiten voor onze kijkcijfers, bijvoorbeeld door de Niels en Vincent Progeria Week uit te roepen, maar het wrange is: alleen al door de naam 'progeria' hier in dit stukje enkele keren te noemen, zullen nóg meer mensen die op zoek zijn naar informatie, bij ons uitkomen. Je hebt die dingen niet in de hand.

Andere zoektermen die de afgelopen dagen een doorverwijzing naar onze site opleverden, blijken de volgende: 'katten 's nachts', 'scriptie Leon de Winter', 'naakt in de kunst, 'Zomergasten redactie' en 'antonie kamerling naakt'.

Nu vraag ik je.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home