NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

woensdag 4 augustus 2004

SUPERDELUXE IS HET NIEUWE VET

Gisterenavond hadden Martien en ik plannen. Lopende over het terrein van De Parade waren wij er vrij snel uit dat het woord Superdeluxe toe is aan een comeback. Ideaal als alternatief voor tof, vet, chill en andere synoniemen. Bij voorkeur uit te spreken met een rollende R.

Twee meisjes uit Utrecht vonden het, terecht, een uitstekend idee. Binnen een kwartier hadden wij aldus een franchise in een andere stad en konden we verder met waar we voor gekomen waren: rondjes lopen, op stoeltjes zitten, lachen om de mensen in de zweefmolen en naar de meisjes spieden in de silent disco. Het was aangenaam. Maar goed, als jullie inene overal mensen het woord superdeluxe horen gebruiken, dan weet je hoe dat komt. Superdeluxe - nu al het Woord van het Jaar.

Verder werd er gisteren flink gezweet. In het Beatrixpark nabij de RAI hadden jullie mij shirtloos tegen een bal aan hebben kunnen zien schoppen (fraai, niet, die vier werkwoorden achtereen?). Ja, het viel allemaal niet mee, dat voetballen met de onder andere de heren van Uitgeverij 521 en de topdichters Mustafa Stitou en Thomas Möhlmann. Op een gegeven moment vond ik het allemaal weer welletjes, en Martien ook, en kon de avond beginnen.

Maar dat wisten jullie al.

N.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home