NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

woensdag 8 september 2004

OP DEZE DAG, IN HEEL ANDERE JAREN

8 september 1990
Vincent bezoekt met twee vrienden een open dag van de Lelystadse politie en brandweer. Dit bezoek blijkt geen enkel effect te hebben op zijn latere beroepskeuze (noch op die van zijn toenmalige vrienden).

8 september 1994
Vincent loopt de Amsterdamse literaire wandeltocht, een onderdeel van de introductieweek voor studenten Nederlands. Voor een huis waar Reve ooit woonde, grijpt een van zijn mede-eerstejaars de kans om luidkeels een van Reves gedichten te declameren. De hele dag regent het alsof God er iets mee duidelijk wil maken, maar pas 's avonds gaat de hele groep eerstejaars schuilen, thuis bij een zogeheten mentor. Daar wordt gezongen en gitaar gespeeld. Ten slotte belandt de hele groep in café 't Kremlin. (Ja ja, hetzelfde café waar Niels en Vincent elkaar in 1997 voor het eerst zullen spreken.)

8 september 1995
Een van Vincents correspondentievrienden (hier beter bekend als Hiphophater) komt langs in Lelystad om eens in levenden lijve kennis te maken. Vincent is op dat moment niet thuis. De correspondentievriend stapt dan maar weer op de trein terug naar Den Helder.

8 september 1998
's Avonds: als mentor van een groep eerstejaars studenten Nederlands hoort Vincent voordrachten aan van Rob Grootendorst en Arjan Peters, en daarna is er een optreden van het coverbandje Rubber. Al Vincents eerstejaars ontvluchten het feest al nog vóór de bar geopend is.

8 september 1999
Vincent krijgt zijn eerste en enige betaalde opdracht als optredend schrijver.

8 september 2000
De derde bij Uitgeverij 521 uitgebrachte Nymph verschijnt vandaag. Het nummer bevat onder meer een prachtgedicht van de verloren gewaande Lenneke Orkaan.

8 september 2001
Vincent en Els doen een voorzichtige poging hun studeerkamer in te richten en ontdekken dat er nog een lampenkap moet komen. (Die lampenkap is er nu, precies 3 jaar later, nog altijd niet.)

8 september 2003
Vincent en Els worden in een Londens hotel gewekt door een hels loeiend brandalarm. Ze staan klappertandend buiten als ze horen dat het loos alarm was. (De volgende dag zal exact hetzelfde gebeuren.) Die middag ontmoeten ze vriend Walter, met wie ze zullen eten en drinken.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home