NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

dinsdag 12 oktober 2004

OLIE OP HET VUUR

Sorry dat ik wat later ben dan gewoonlijk, maar ik werd weer helemaal gegrepen door Lodewijks weblog. Wat kan die man schrijven! Gisteren stond er weer zo'n prachtstukkie op, waarin hij 'gewoon' nog eens benadrukt dat het heel logisch en terecht is dat donderdag heel het openbaar vervoer plat ligt. Omdat Hij - Lodewijk - Dat Wil. Heeft het openbaar-vervoerpersoneel soms een conflict met hun werkgevers? Nee hoor. Hebben ze dan misschien een conflict met de mensen die gebruikmaken van dat openbaar vervoer? Welnee. Ben je mal. Lodewijk de W. heeft een probleem met het kabinet. Dus het openbaar vervoer moet plat. Want Lodewijk de W., die is de baas. Om zijn eigen kromtaal te citeren:

'Inmiddels gaan wij dus gewoon verder met de actievoorbereiding. We krijgen nogal wat reacties van mensen die zich benadeeld voelen door de komende staking van het openbaar vervoer. Begrijpelijk. Maar de andere kant van het verhaal is dat juist de buschauffeur, juist de conducteur, zwaar en slijtend werk doen. Een baan die meestal niet veel langer dan 40 jaar vol te houden is. En, nu zij in hun toekomstperspectief bedreigd worden, hebben ook zij het recht hun ongenoegen te doen blijken.'

Och och. Tut tut. 'Gewoon verder', 'nogal wat reacties', 'de andere kant van het verhaal'... De wijze waarop deze man zinnen aan elkaar rijgt, gespeend van enige logica, daar valt nog wat van te leren. Zet die Nobelprijs 2005 maar vast klaar. 'Begrijpelijk', 'te doen blijken', 'ook zij het recht'... Poeh poeh.

Plaats ik er enkele citaten tegenover uit de brievenrubriek van de Volkskrant van vanmorgen: 'Deze staking gaat niet over arbeidsvoorwaarden bij het spoor of anderszins, dit is een politieke staking.' 'Als jullie niet doen, zoals ik, Lodewijk de Waal, wil, dan zal ik de schade aan de economie zo groot maken, dat jullie wel toegeven.' 'De vakbonden moeten luisteren naar hun leden en talloze anderen die ernstig gedupeerd worden door zo'n staking. Anders worden de vakbonden net zo arrogant als het kabinet.'

Dat kabinet is overigens, ja ja, een rechtstreeks gevolg van het systeem dat we 'democratie' noemen. Een dag lang het openbaar vervoer plat leggen omdat je je zin niet krijgt, dat noem ik: gangsterpraktijken. Ook wij hebben het recht ons ongenoegen te doen blijken, Lodewijk. Log je morgen weer?

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home