NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

vrijdag 14 januari 2005

PERSBERICHT!

Zojuist verschenen:

BLAUWE OGEN van WALTER KRAUT
Prometheus - ISBN 90 446 0433 3 - 175 blz. - € 14,95

Sinds Ivo zichzelf vijftien jaar geleden opsloot in zijn huis doet hij niets anders dan herinneringen ophalen aan de tijd dat hij als zwerver op straat leefde met de zestienjarige Em. Nu, nu al die jaren, staat er ineens een meisje voor de deur dat zijn rust verstoort. Ze verleidt Ivo tot het vertellen van zijn levensverhaal, en langzaam wordt duidelijk welke gebeurtenissen hebben geleid tot Ivo's besluit de buitenwereld voortaan te mijden.
Het onverwachte bezoek brengt Ivo in verwarring. Wie is dit meisje eigenlijk, en waarom is ze zo geïnteresseerd in zijn levensgeschiedenis? Verleden en heden zijn in Blauwe ogen steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden, zeker als de geschiedenis zich begint te herhalen en er een gevaarlijk spel ontstaat waarin geen van beiden nog langer zichzelf is.

Blauwe ogen is een roman over een kortstondige liefde met langdurige gevolgen, geschreven in een melancholische, poëtische stijl. Kun je de werkelijkheid buitensluiten en een leven leiden dat slechts gebaseerd is op herinneringen?

Walter Kraut (1973) woont en werkt in Londen. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en was redacteur van literair tijdschrift Nymph. De laatste jaren schreef hij literaire recensies voor Trouw. Hij won prijzen bij verhalenwedstrijden van Playboy en Elle. Blauwe ogen is zijn debuutroman.

Herman Brusselmans over Blauwe ogen:

'Er worden heel weinig romans geschreven over de liefde zoals ze werkelijk is: allesverterend, onverwoestbaar, het verleden aan het heden aan de toekomst smedend. Blauwe ogen van Walter Kraut is zo'n roman. Het is een prachtig boek vol mededogen, verlangen en heimwee. Walter Kraut is een groot talent.'

Walter Kraut is op auteursbezoek in Nederland tot 30 januari. Voor meer informatie: mail Niels en Vincent.

Zie ook www.walterkraut.nl.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home