NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

zondag 13 februari 2005

VOLLE KASTEN, LIEFDESFILMS, KEUKENS

Elsie constateerde dat onze dvd-kast nu echt vol is. Ze constateerde het al een paar keer eerder, maar nu zei ze erbij: 'We gaan binnenkort maar eens naar de IKEA toe. En dan kopen we er een kast bij.' Ze merkte ook nog op dat er naast onze huidige dvd-kast geen ruimte is voor een tweede, maar de manier waarop we momenteel onze overtollige dvd's rangschikken (namelijk: op elkaar gestapeld, boven op die ene kast, en nog niet eens alfabetisch ook) oogt niet erg fraai. Ik dacht nog: dat is snel gegaan, met die dvd-kast en het vullen ervan. Ooit groeit de boel hier nog dicht.

Het kwam ook doordat ik vrijdag een aantal films kocht, waaronder het geweldige Punch-Drunk Love. Dat is nu eens een film waar je nooit iemand over hoort. Gekkigheid eigenlijk. Over films gesproken: vannacht komt In the Mood for Love op tv. Die wilde ik altijd al eens zien. En wat doet de Vlaamse televisie? Die zendt hem vannacht om 5 over 3 uit. Om 5 over 3! Nu vraag ik je. Misschien is het een keiharde niets en niemand ontziende pornografische variant of een snuff movie of weet ik veel, en misschien maak ik hier ophef om niets, maar ik programmeer de videorecorder toch maar. Voor de zekerheid. Je dacht toch niet dat ik vannacht om 5 over 3 klaar zou zitten om aan die film te beginnen?

En voor wie zich afvraagt hoe het nu zit met Dat Nieuwe Huis van ons: gisteren zijn Elsie en ik keukens gaan kijken. Eerst deden we dat in Den Haag, later in Delft. In de eerste zaak waren veel meer (en mooiere) keukens, in de laatste waren er veel minder, maar daar hadden ze dan weer gratis droptoffees. Ik pakte er een, wat me op een vermanende blik van mijn echtgenote kwam te staan. In die tweede zaak waren we vrij snel klaar, al bleven we even stilstaan bij een parkiet die uit zijn kooi was ontsnapt en zichzelf zat aan te staren in een spiegeltje. Terwijl we ons rondje liepen, dacht ik dat we die kom met gratis droptoffees nog een keer zouden passeren, maar daar stak Els mooi een stokje voor.

Overigens: in onze keuken komt helemaal geen parkiet te staan. Ook niet in Het Nieuwe Huis.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home