NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

donderdag 28 september 2006

OPGEDOEKT

Afgelopen zaterdagavond vroeg vriend dIMI me: 'Die site van jullie, wanneer wordt die nu eens opgedoekt?' Hij had het gehad met zijn doelloze dagelijkse bezoekjes hier. Ik zag aan zijn opgeheven vuisten dat hij niet in de stemming was voor vage excuses of vergezochte uitvluchten. Ik bevond me op dat moment in een Leidse zaal waarin ik me nooit eerder had bevonden, men bleef mij glaasjes rode wijn brengen alsof ik een record wilde vestigen, er was wonderlijk mooie muziek te horen, en er waren drie vrolijke jongens die ik nooit eerder had gezien, van wie eentje me zei: 'Jij moet Sjoerd zijn.' Er speelde zich, dat mogen jullie best weten, van alles af. Genoeg om over te schrijven als je dan toch een weblog hebt.

(Even onder ons: ik schrijf hier geen logjes. God nee. Ik schrijf hier stukjes, als we ze dan echt een naam moeten geven. Logjes, daar ben ik te oud voor. En te geletterd, verdorie. En te verwaand.)

Hé, weet je wat? Ik kom hier weer eens wat schrijven. Zo nu en dan. Zo hier en daar. Ik kom de boel even opschudden. Wat lawaai maken. Om me heen schoppen. En ik moet helemáál geen Sjoerd zijn.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home