NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

maandag 20 november 2006

OVERPEINZINGEN IN VERKIEZINGSTIJD II

* Korte maildialoog van vanmiddag
- Wat ben je stil op de site, jij.
- Nee, jij dan!
- Ik heb geen internet, ik.
- En ik heb geen verhalen.
- Weet je wíe er geen verhaal hebben?
- Wie?
- Bos en Balkenende.

* Droom die me enigszins verwarde
In een droom van enkele nachten terug vernam ik dat mijn broertje werd getipt als nieuwe minister van Onderwijs. Daar keek ik wel even van op. In het werkelijke leven wérkt hij weliswaar in het onderwijs, maar dit leek me een wat grote sprong.

* Bescheiden stemadvies
Als je dan toch al van plan bent op de PvdA te stemmen, overweeg dan eens een stem op de nummer 58 van die lijst, Kirsten Verdel. Ze kan wel wat voorkeursstemmen gebruiken, me dunkt, en ik acht haar stukken betrouwbaarder en capabeler dan menig hogergeplaatste.

* Stemwijzers
Ik heb inmiddels vier verschillende stemwijzers geprobeerd, maar geen ervan kwam uit op de partij waarop ik al jaren stem. Wel heb ik inmiddels adviezen voor de SP, de ChristenUnie, de LPF en Eén NL te pakken. Nou moe.

* Peilingen
In de peiling van RTL Nieuws van vanavond heeft de SP 1 zetel meer dan de PvdA. In de peiling van NOVA, ook van vanavond, heeft de SP er juist 13 minder dan de PvdA. In de peiling van Maurice de Hond zijn het er zelfs 17 (zeventien!) minder. Ik vind dat minstens twee van beide peilbureaus de handdoek in de ring moeten gooien na de verkiezingen.

* Er nog eens op terugkomend
Ik schreef hier pas dat Martin Gaus niet verkiesbaar is, en dat is volgens mij nog steeds zo, maar je blijkt wél op hem te kunnen stemmen. Mijn oma kan dus weer vier jaar vooruit.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home