NIELS EN VINCENT BESTAAN 10 JAAR

dinsdag 30 september 2003

SOFI-SHIT

Ik ben de enige Nederlander met twee sofi-nummers. Wat zeggen jullie me daarvan? Een en ander kwam aan het licht toen Elsie en ik vorige week een gezamenlijke rekening openden. De vrouw achter de balie wist me te melden dat het persoonlijke nummer op mijn identiteitskaart en rijbewijs overeen zou moeten komen met het sofi-nummer dat de Belastingdienst me heeft toebedeeld. Welnu: dat doet het niet. Die nummers komen niet overeen. Ik heb meteen actie ondernomen: een team van specialisten houdt zich ermee bezig en belooft over enige weken contact met me op te nemen om alles weer recht te zetten. Maar echt gerust ben ik er niet op. Voor je het weet sta je bekend als een fraudeur, en dat kan ik er niet bij hebben. Ook is er sprake van een heuse identiteitscrisis: bestaan er nu twee Vincent Schmitzen? Met verschillende inkomsten op verschillende nummers? Is er ook een tweede Elsie? En waarom heb ik het dan nog altijd zo belachelijk druk, als we met z'n tweeën zijn? En heeft die andere Vincent ook zo'n grote kin en één missende voortand?

Goed, ik meld het jullie maar even. Mocht je denken dat jullie de enigen met problemen zijn. En ook Niels heeft het niet makkelijk. Hij heeft nu, afgezien van zijn tweede boek, zijn afstudeerscriptie en zijn eindeloze verbouwing, ook nog eens te kampen met een Steuncomité N.I.E.L.S. Ik geloof ten eerste niet in die malle afkortingen, waarin een woord of naam puntjes toegevoegd krijgt. Alsof 'N.I.E.L.S.' voor iets heel anders staat. Ten tweede zint het me niet. Ik word heel niet gesteund, terwijl ik wel wat steun kan gebruiken. Met die dubbele persoonsregistratie van me. En ten slotte houd ik niet van anonieme fratsen. De enige die hier anoniem berichten mag plaatsen, is Frans. Dan weten we tenminste dat ze van hem komen.

Ik vond Adaptation. overigens een prachtige film. Niet zo sterk als Being John Malkovich, maar daar hoor je me verder niet over. Nicolas Cage is een held. Zo nu en dan. In Wild at Heart bijvoorbeeld. Of in Honeymoon in Vegas. Kortom: elke keer dat hij Elvis speelt.

Mijn vader beheerde vroeger de Nederlandse Elvis-fanclub. En jullie vader dan? Laat het horen. Bij de comments.

V.

0 Comments:

Een reactie posten<< Home